Investeren in parkeerplaatsen: een interessante belegging

Parkeerplaats wordt schaarser en schaarser, vooral in de stad. Steeds meer gezinnen hebben minstens één, maar vaak zelfs twee auto’s. Voor velen is het dan ook frustrerend om elke dag te moeten zoeken naar parkeerplaats in de buurt. De oplossing: een parkeerplaats of –box kopen of huren. Voor bewoners is het enorm handig, en voor beleggers betekenen deze parkeerplaatsen een rendabele investering met weinig risico’s.

Meer informatie over het investeren in parkeerplaatsen?

Vraag meer informatie over investeren in parkeerplaatsen

Vul onderstaand formulier in en wij contacteren je zo spoedig mogelijk terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag meer informatie

Vraag en aanbod

Bij de heraanleg van straten wordt in de meeste steden en gemeenten steeds minder parkeerplaats ingepland. Wie regelmatig in de stad moet zijn, wordt daardoor richting betalend parkeren gestuurd. Een bron van inkomsten voor de steden, maar een dure grap voor wie er elke dag gebruik van maakt, bijvoorbeeld voor het werk. Daarnaast hebben ook heel wat gezinnen die in de stad wonen een eigen auto. Ook voor hen is het gebrek aan parkeerplaatsen een bron van frustratie. Hierdoor blijft de vraag naar parkeerplaatsen stijgen. Voor beleggers is dit een interessant gegeven, want de huurprijzen gaan daardoor de hoogte in.

Klein risico, groot rendement

Door die grote vraag is het risico voor beleggers zeer klein: er zijn altijd voldoende mensen op zoek naar een parkeerplaats om te huren. De hoge huurprijzen garanderen dan weer een groot rendement. Algemeen ligt dat voor parkeerplaatsen tussen 3 en 5 procent. De locatie is daarbij wel van enorm belang. Algemeen gezien een zeer goede investering dus.

Beperkt budget

Wat parkeerplaatsen extra aantrekkelijk maakt voor vastgoedinvesteerders, is dat je er geen groot budget voor nodig hebt. Je kan perfect investeren in één parkeerplaats. Zo blijven er financiële middelen over over om in andere projecten te investeren.
 

Parkeerplaatsen in nieuwbouwprojecten

In de steden worden in nieuwbouwprojecten vaak parkeergelegenheden geïntegreerd. Denk je eraan om te beleggen in parkeerplaatsen? Dan is dit zeker een interessante optie: de toekomstige bewoners zijn potentiële huurders, maar ook het personeel van winkels, kantoren en andere zaken in de buurt. De nieuwbouwprojecten van Antonissen Development zijn gelegen op toplocaties in de steden, interessant voor werk én wonen.

Contacteer ons

Meer informatie over onze diensten voor verhuurders?

Vraag meer informatie over onze verhuurservice

Vul onderstaand formulier in en wij contacteren je zo spoedig mogelijk terug
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contacteer ons

Over Antonissen Development Group

Antonissen ontwerpt, ontwikkelt en realiseert al ruim negen jaar projecten in Vlaanderen en Brussel waarbij we steeds schoonheid met functionaliteit combineren. Zo creëren we vastgoed met een meerwaarde.