Locatie-locatie-locatie!

17 februari 2020

Het is een gouden regel in vastgoed: locatie is alles. Het bepaalt de aantrekkingskracht van een project, de waarde, de verhuurkansen en het investeringspotentieel. Maar hoe herken je zo’n A-locatie? Want soms kan ook een op het eerste gezicht minder interessante plaats toch alles hebben om uit te groeien tot een toplocatie. Het verhaal van het lelijke eendje…

Op zoek in de stad

De nakende betonstop, de overheid die nadrukkelijk aanstuurt op een slim gebruik van de open ruimte, de strengere energienormen… Vergeet een verkaveling op het platteland. De toekomst is voor de stad. Logisch: mensen wonen er compacter, op kleinere oppervlaktes, met alle voorzieningen op wandel- of fietsafstand, een goed uitgerust openbaar vervoer, veel ambiance enzovoort.

Toch is er ook een keerzijde. Een stad kan behoorlijk druk zijn en de woonkwaliteit en leefbaarheid laten er vandaag vaak te wensen over. Met een verouderd woningaanbod, leegstaande gebouwen en achtergestelde buurten is er nog veel werk aan de winkel. Maar precies daar liggen de kansen. Dat weet Antonissen als geen ander.

Goed gelegen gebouwen duurzaam renoveren en afwerken volgens de hedendaagse normen geeft de hele buurt een nieuwe impuls.

Het potentieel herkennen

Als projectontwikkelaar specialiseert Antonissen zich in de reconversie van oude gebouwen in een stedelijke omgeving die het potentieel heeft van een A-locatie. Dat betekent dat we specifiek op zoek gaan naar goed gelegen plaatsen in de stad waar alles aanwezig is om duurzaam en comfortabel wonen mogelijk te maken. Lelijke eendjes die, eenmaal volgroeid, een mooie zwaan blijken te zijn, zeg maar.

Omdat de bebouwbare ruimte in een stad beperkt (en duur) is, zetten we daarom in op het opwaarderen van bestaande gebouwen. Denk aan oude kantoorgebouwen of winkelcomplexen. Die liggen vaak op interessante locaties, dicht bij het centrum, met een goede woonmobiliteit. Als zo’n gebouw volledig kan worden verbouwd en afgewerkt volgens de hedendaagse normen, met een uitgesproken groen accent, geeft dat de hele buurt meteen een nieuw elan. Een slimme win-win ontwikkeling waar iedereen zijn voordeel uithaalt.

Het stadsbestuur gaf alvast te kennen blij te zijn met het kwalitatief ontwerp dat een meerwaarde is voor de buurt.

Benieuwd hoe we met onze aanpak al verschillende buurten van Antwerpen, Brussel en Kortrijk al hebben opgewaardeerd? Bekijk hier onze projecten.