D’Oude Vesting

Trendy wonen in het historisch hart van Kortrijk

D’Oude Vesting – Kortrijk

 

verwachte oplevering

Voorjaar 2022

prijzen vanaf

298.000 EUR

 

 

Appartementen

18 appartementen

2 PENTHOUSES | 2 COMMERCIËLE RUIMTES

Een gouden locatie

In hartje Kortrijk, om de hoek van de Grote Markt en op wandelafstand van het station, komt een bijzonder woonproject: D’Oude Vesting. Deze verborgen parel, slim ingeplant in het historische centrum, wordt gebouwd op de plaats van het vroegere politiekantoor, aan de Jan Persijnstraat en de Oude Vestingstraat. Een gouden opportuniteit voor wie straks de Guldensporenstad in al zijn glorie wil beleven.

 

 

Meer info

Eigentijdse architectuur

De vier kleinschalige volumes, twee in elke straat, bestaan uit 18 appartementen en een handelsgelijkvloers. Elk volume verschilt in hoogte, diepte en identiteit. Zo zijn er twee geveltypes. Het eerste is gebaseerd op de typische, verticale stadsgevels uit de buurt. Het tweede is horizontaler opgebouwd. Het witte beton en lichtgrijze metselwerk contrasteren daarbij telkens mooi met de bronskleurige afwerking en het schrijnwerk in dezelfde tint. Binnen het totaalconcept wordt op die manier een architecturale diversiteit geïntroduceerd die naadloos past in het straatbeeld.

 

 

Meer info

Genieten van binnen & buiten

De appartementen in D’Oude Vesting baden dankzij de vele raampartijen in het licht. Dit zijn echte doorzonappartementen. De meeste wooneenheden richten zich met hun leefruimtes dan ook zowel op de straat als op de centrale binnenplaats. Deze kwalitatieve buitenruimte met veel groen is enkel toegankelijk voor de bewoners. De groenaanplanting op daken benadrukt het open karakter nog meer en vergroot het ruimte- en rustgevoel.

 

 

Meer info

Rustig wonen midden in de stad

Dat dit een toplocatie is, voel je meteen. De buurt bruist, en toch is het helemaal niet druk. Integendeel. Terwijl het stadsleven enkele straten verder zijn gang gaat, heerst er in D’Oude Vesting een zalige rust. Sta je op het dakterras (en in de daktuin) van de twee bovenste appartementen dan heb je een heerlijk zicht op de stad. De Markt, het Belfort, het Schouwburgplein en het station … Van een view gesproken!

 

 

Meer info

Uitstekende bereikbaarheid

Kortrijk is een echte fiets- en wandelstad. D’Oude Vesting heeft daarom een overdekte stalling voor 40 fietsen en een ondergrondse parking die plaats biedt aan 21 auto’s. Handig als je met de wagen gaat werken of er eens op uit wil. Naar het charmante Lille (Rijsel) misschien? Met een mooie 8,9 op 10 haalt deze locatie trouwens een uitstekende Mobiscore. Wat wil je, met openbaar vervoer, scholen, winkels, banken, restaurants, cafés… in de onmiddellijke omgeving.

 

 

Meer info

Wonen in een nieuwe
groene stedelijke plek in Kortrijk

Kortrijk leeft

De stad aan de Leie kent een opvallende dynamiek. De opwaardering van het Buda-eiland met zijn zomerstrand, de vernieuwde stationsomgeving met een grote parking aan de stadsrand en uitgebreide fiets- en busverbindingen naar de binnenstad, de verlaagde Leieboorden ter hoogte van de Broeltorens waar het bij mooi weer heerlijk zitten is, de nieuwe bruggen over de Leie, het gezellige en groene centrum met zijn parken en fietsvriendelijke straten. Kortrijk leeft!

 

 

Wonen in deze stad?

Stad van architectuur & design

Hou je van hedendaagse vormgeving? Dan zit je goed in Kortrijk. Met de Biënnale Interieur heeft de stad al jaren een internationaal toonaangevende designbeurs. Daarnaast kan je hier ook genieten van tal van vernieuwende architecturale projecten. Must-sees: de creatieve hotspots, zoals de Budafabriek en -toren, het vernieuwde vlasmuseum Texture en, voor de durvers, de skatebowl. En ben je al in shoppingcenter K geweest? Zeker doen! Al is het even fijn flaneren langs de vele kleine en gezellige boetieks in de winkelwandelstraten.

 

 

Wonen in deze stad?

Historisch erfgoed

Kortrijk is niet alleen een van de meest trendy steden in Vlaanderen. Het blijft ook de Guldensporenstad, met een rijk cultureel erfgoed zoals het begijnhof, de Grote Markt met het Belfort en het stadhuis, de Broeltorens of de talrijke impostante herenhuizen. Deze toeristische trekpleisters – allemaal op wandelafstand van D’Oude Vesting – hebben nog niks van hun eeuwenoude charme verloren.

 

 

Wonen in deze stad?

Lekker tafelen

Culinair genieten? De eetbars, restaurants en cafeetjes bieden voor elk wat wils. Van een cocktail met tapas in het hippe Nude, Sprezza of Jules Bar tot een koffie in een van de vele koffiehuizen. Heb je na je avondje uit bij topchef Martijn Defauw (Rebelle Marke) of in de Va et Vient aan de Leieboorden geen zin meer om naar huis te wandelen? Dan neem je toch gewoon een deelstep of -fiets.

Ook zeer trendy is Takeaway Alta op het Buda-eiland, waar je naast koeken en brood ook healthy fast food vindt. Maak je het liever allemaal zelf? Supermarkten genoeg! Even buiten het centrum heb je zelfs een Aziatische: Truong Son. Een bezoekje waard!

 

 

Wonen in deze stad?

Sport en ontspanning

In het centrum heb je veel groene plekjes waar je je heerlijk kan ontspannen. Schakel je graag een versnelling hoger? Check dan het nieuwe stadsdeel Kortrijk Weide. Skaters en freerunners kunnen er zich uitleven in een urban sports hall. Of neem je liever een duik in het nieuwe olympisch zwembad en subtropisch zwemparadijs (met de langste wildwaterbaan van de Benelux)? Geen fan van water? Dan kun je je energie kwijt in een van de vele sportclubs en fitnesscentra of in sportcampus Lange Munte. Die ligt op Hoog Kortrijk, in het groene hart van de stad, en beschikt over een sportinfrastructuur van internationaal niveau. Let’s go?

 

 

Wonen in deze stad?

Wij nemen
je project ter harte

Welkom bij Antonissen

Geïnteresseerd in een appartement in D’Oude Vesting? Bij ons ben je in goede handen. Met meer dan 500 appartementen gerealiseerd in Antwerpen en Brussel en 900 appartementen in ontwikkeling is Antonissen Project Development een zeer ervaren en dynamische speler op de Vlaamse, Brusselse en Luxemburgse woningmarkt.

 

Geniet van onze services

Aparte visie

D’Oude Vesting weerspiegelt onze visie op bouwen en wonen in een stedelijke context. We proberen altijd, vanuit ons hoofdkantoor op het Antwerpse Eilandje, projecten te realiseren in een opkomende buurt met het potentieel van een A-locatie. Zoals hier. We snijden daarbij liever geen bestaande groene ruimte aan maar geven de voorkeur aan het opwaarderen van verouderde gebouwen tot kwalitatieve appartementen met creatie van extra groen en een goede bereikbaarheid. Stijlvolle nieuwbouwprojecten met net dat tikkeltje meer.

 

Geniet van onze services
Levensbestendig

Duurzame aanpak

Duurzaamheid en dynamiek staan centraal in alles wat we ondernemen. Samen met onze zorgvuldig geselecteerde partners garanderen we klanten en investeerders dat hun woning ook morgen meerwaarde heeft. Rode draad hierin is de extra aandacht voor duurzame materialen, energiezuinigheid en milieu. Zo werken we met ons team van gepassioneerde medewerkers – ieder vanuit zijn expertise – continu aan de optimalisering van jouw toekomstig wooncomfort.

 

Geniet van onze services
Modelappartement

Persoonlijke begeleiding

Van de aankoop tot de afwerking van je appartement staan we je met raad en daad bij. Onze real estate adviseur helpt je bij het scherpstellen van je behoeftes en biedt je gericht aankoopadvies. Appartement gevonden? Onze financieel expert zoekt met je mee naar de juiste financiering, zowel voor bewoners als voor investeerders. In het modelappartement ervaar je de graad van afwerking en kan je de door ons gebruikte materialen zien en voelen. Daarbovenop krijg je nog twee uur gratis advies van onze interieurstyliste. Zullen we eens praten over je appartement in D’Oude Vesting?

 

Geniet van onze services

Tom Vandorpe

Link Lab Architecture

“Kortrijk biedt een hoge kwaliteit van stedelijk leven. Dit project draagt daartoe bij. We geven een verantwoorde, residentiële her-invulling aan een site die door zijn centrale ligging de toekomstige bewoners maximaal van deze mooie stad zal laten genieten.”

Ander project? Is dit toch niet wat je zoekt? Geen paniek. Ontdek onze andere projecten.

Hoever staat de werf? Elke 3 maanden gaat onze huisfotograaf langs al onze werven zodat jij op de hoogte kan blijven van alle vorderingen.

Meer informatie? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie over dit project.