Hill Yard

Zicht op de toekomst

Hill Yard – Antwerpen (Berchem)

verwachte oplevering

Voorjaar 2023

prijzen vanaf

209.000 EUR

indeling

78 Appartementen

20 WONINGEN | 2 COMMERCIËLE RUIMTES

 

Een dorp in de stad

In een van de charmantste buurten van Antwerpen, in Oud-Berchem, groeit een klein dorp in de stad. Want dat is Hill Yard: een oase van rust in de bruisende metropool aan de Schelde. De centrale locatie in een aangename en levendige wijk, met alle voorzieningen vlakbij, is de grootste troef van dit hoogstaande nieuwbouwproject.

Meer info

Een veelzijdig woonproject

Hill Yard geeft de bestaande Buga Auto site in Berchem een aantrekkelijk nieuw elan:

  • Aan het Frans van Hombeeckplein komen 38 nieuwbouwappartementen (4 bouwlagen) met 1 commerciële ruimte. Er is ook een ingang naar het binnengebied.
  • Aan de Grotesteenweg blijft een deel van het bestaande volume ongewijzigd, een ander deel maakt plaats voor een nieuw gebouw van 4 verdiepingen en een extra daklaag voor een penthouse met terras.
  • Aan de Klauwaardsstraat passen 4 nieuwe, kleinere bouwblokken in 4 verdiepingen mooi in het huidige straatprofiel.
  • In het binnengebied komen 20 eengezinswoningen met privétuin. De woningen geven uit op een grote publieke buitenruimte met veel groen.

 

Meer info

Hoog & duurzaam wooncomfort

Duurzaam wonen is een belangrijk speerpunt van het Hill Yard project. Er worden dan ook enkel kwaliteitsvolle bouwmaterialen gebruikt, de energiescore is conform de strengst geldende normen (E40-E36), de afwerking is top en alle woningen krijgen de nieuwste smart living domoticatechnologie. Er zijn bovendien ruim voldoende parkeerplaatsen voor auto’s en fietsen voorzien.

 

Meer info

Aandacht voor licht, privacy en groen

Hoewel POLO Architects bewust kiest voor een sereen ontwerp met een beperkt aantal materialen krijgt elk gebouw toch zijn eigen gezicht. De lichte tinten contrasteren daarbij mooi met het groen in de nieuwe publieke ruimte en de privétuinen. De verschillende bouwvolumes zijn zo gepositioneerd dat gevels nooit rechtstreeks naar elkaar gericht zijn. Dat garandeert een maximale privacy en lichtinval, en mooie vergezichten die nooit vervelen.

Meer info

Zicht op de toekomst

Een gezellige buurt

Het is fijn wonen in Hill Yard, aan het kindvriendelijke Frans van Hombeeckplein. Geniet van de mooie huizen, de levendige Driekoningenstraat en de Statiestraat en de bonte generatiemix. Ga gezellig winkelen bij een van de vele lokale handelaars of in de supermarkt om de hoek. Shoppen in de stad? Stap op tram 7 of 15 en je staat zo in de Leopoldstraat of op de Meir. Tafelen of een avondje stappen? Aan trendy bars en restaurants geen gebrek. Wie houdt van het goede leven voelt zich in Oud-Berchem zeker thuis.

 

Wonen in deze stad?

Parken à volonté

Hill Yard wordt omarmd door zes parken. Er is het Nachtegalenpark met haar mooie speeltuin en brasserie en Domein Hertoghe. Je hebt het Albertpark en, naar de Singel toe, het Villegaspark en natuurgebied Wolvenberg. In het Brilschanspark is het heerlijk picknicken aan de vijver. Straks versmelten het Villegaspark, de Wolvenberg en het Brilschanspark trouwens tot een megapark van 42 hectare (groter dan Park Spoor Noord en het Middelheim!). Het nieuwe Park Brialmont moet het groene hart van Berchem worden.

Wonen in deze stad?

Kindvriendelijke & sportieve omgeving

Naast de lage-emissiezone (gezonde lucht!) en de vele parken heeft Oud-Berchem nog andere troeven voor gezinnen met kinderen. Met tal van scholen, een Academie voor Beeldende Kunsten, heel wat kinderdagverblijven en sportfaciliteiten denkt Oud-Berchem aan haar grote én kleine bewoners… En dat allemaal veilig op wandel- en fietsafstand.

Wonen in deze stad?

Uitstekende mobiliteit

Op bereikbaarheid scoort Hill Yard tien op tien. De Singel en de aansluiting met de Ring liggen vlakbij. Aan je deur stap je zo de tram of bus op. Zo sta je al op 15 minuten in het centrum van de stad. Reizen met de trein? Via de Driekoningenstraat en Statiestraat ben je op een kwartiertje wandelen of vijf minuten fietsen in Berchem Station. Geen eigen fiets?

Geen nood. Er is een deelfietsparking van Velo aan het Frans van Hombeeckplein. Vlakbij, dus.

Wonen in deze stad?

Wij nemen
je project ter harte

Welkom bij Antonissen

Heb je interesse in een appartement of nieuwbouwwoning in woonproject Hill Yard? Bij ons ben je in goede handen. Met meer dan 620 appartementen gerealiseerd in Antwerpen en Brussel en met 900 appartementen in ontwikkeling is Antonissen Project Development een zeer ervaren speler op de Vlaamse, Brusselse en Luxemburgse woningmarkt. Daarbij onderscheiden we ons door onze focus op het opwaarderen van bestaande sites in een stedelijke context, met oog voor duurzaam wonen en een hoge levenskwaliteit.

 

Geniet van onze services

Verhuren zonder stress? Nog slimmer!

Verhuren zonder zorgen? Dat kan! Via een rentmeesterschap-formule geef je alle stress die een verhuring met zich kan meebrengen uit handen. De bezoeken aan het pand, de controles, technische problemen, de hele administratie zoals de briefwisseling met de huurders, onderhoudsattesten van de verwarmingsinstallatie, de brand- en huurdersaansprakelijkheidsverzekering en eventuele schadegevallen. Via rentmeesterschap wordt élk aspect van het beheer van je appartement voor jou verzorgd. De ‘rentmeester’ treedt op als ‘verhuurder’ in jouw plaats. Jij moet je van niets aantrekken en alleen genieten. We geven je graag meer toelichting bij deze formule.

Geniet van onze services

Patrick Lootens, founding partner POLO Architects

POLO Architects

“Wat voorheen een ontoegankelijk, gesloten en geïsoleerd gebouwenblok was dat een stijlbreuk vormde met de rest van de buurt, is omgevormd tot een groen en gevarieerd, stedelijk woon- en werkproject dat zich opent naar de straat en de buurt.”

Ander project? Is dit toch niet wat je zoekt? Geen paniek. Ontdek onze andere projecten.

Hoever staat de werf? Elke 3 maanden gaat onze huisfotograaf langs al onze werven zodat jij op de hoogte kan blijven van alle vorderingen.

Meer informatie? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie over dit project.