Marie Bell

Ruim Wonen
In Antwerpen Zuid

 MARIE BELL – ANTWERPEN

verwachte oplevering

Juni 2021

prijzen vanaf

235.000 EUR

Excl. aankoopkosten

indeling

8 Appartementen

5 DUPLEX-WONINGEN

Ruim wooncomfort

Marie Bell is een kleinschalig maar kunstig woonproject in de Sint-Laureisstraat op Antwerpen Zuid, en een sterk staaltje stadsvernieuwing. Gebouwd op de plaats van twee verouderde burgerwoningen met magazijn, biedt Marie Bell slim wooncomfort aan koppels en gezinnen met en zonder kinderen. Hier vind jij een thuis in een van de acht ruime appartementen of vijf eengezinswoningen.

Meer info

Rust op Antwerpen Zuid

Marie Bell is genoemd naar Den Bell, hét referentiepunt in de wijk tussen het Zuid, Markgrave en Harmonie. Hier woon je midden onder de mensen, en toch heb jij je eigen veilige plekje. Binnen, maar ook buiten. Je geniet van de avondzon op jouw terras of in je private tuin. Of je ontmoet je buren in de mooie, groene binnentuin.

Meer info

Slim ontwerp, gezellig interieur

Je nestelen in je ruime living, en genieten van de warme lichtinval? Met je kinderen gezellig rond de tafel, je in alle comfort door je appartement bewegen – zelfs als rolstoelgebruiker? Dankzij het slimme ontwerp biedt Marie Bell je een vrije woonbeleving, in alle fases van je leven. Wij zorgen voor een functionele ruimte die zich soepel aan je levensstijl aanpast. De afwerking van je keuken en badkamer? Die kies je helemaal zelf.

Meer info

Zuiderse architectuur

Ook uiterlijk is Marie Bell een feest. De witte ranke gevels en balustrades contrasteren stijlvol met het zwarte schrijnwerk en de plinten in blauwe steen. De architect creëerde met Marie Bell een gezellige thuisoase in de stad, met zuiderse toetsen. De wit bepleisterde gevels echoën de charme van Rhodos, de ranke belijning past perfect bij de elegantie van de metropool.

Meer info

Je thuishaven in de stad

Je rijdt door een rustige straat tot bij je appartement, parkeert je wagen onder het vertrouwde gebouw. Even aarzel je: naar boven om van het zonnetje te genieten op je eigen terras, nog even loungen in de koffiebar naast je deur, of een praatje maken met de buur in de binnentuin? Marie Bell is je veilige haven en Antwerpen Zuid is je habitat.

Meer info

Thuiskomen
in een karaktervolle wijk

Koffie en een krantje

De Montignywijk krijgt stilaan de allures van een designkwartier. Zoals in elke hippe buurt, floreren ook hier de lekkerste lunchadresjes en baristabars. En je hoeft er niet eens ver voor te lopen. Net naast Marie Bell, bij Copper, serveert Annemiek je koffie met zelfgemaakte taart. Bij Kolonel Coffee geniet je van je koffie – van vers geroosterde koffiebonen – en een heerlijk ontbijt. Of steek de Leien over met je krant onder de arm, en geniet bij Butchers Coffee van je kopje goud of een lekkere lunch.

 

Wonen in deze buurt?

Winkelen, en cultuur opsnuiven

Boodschappen doe je lekker in je buurt. Buurtwinkeltjes verleiden je met verse groenten, fruit en zoetigheden. Of je loopt gewoon binnen bij de Delhaize of Colruyt om je hoek. Kunstminnende ziel? Haal je hart op bij de Kultuurfaktorij Monty, bezoek het vernieuwde Museum voor Schone Kunsten of het Fotomuseum. En voor je dagelijkse lectuur spring je toch gewoon even binnen in de bib aan de Brederodestraat?

Wonen in deze buurt?

Scholen te kust en te keur

Nog jonge kinderen? Vlak bij de Sint-Laureisstraat wachten een paar toffe kleuter- en lagere scholen op je kleine ontdekkingsreizigers. En gaan ze naar de secundaire school? Dan heb je keuze te over aan goede scholen in de directe nabijheid. Studenten bezoeken dan weer de nieuwe Campus Zuid van de Karel de Grote Hogeschool in de Brusselstraat.

Wonen in deze buurt?

Lekker leven

Vrijdagavond en geen zin om te koken? Geen nood, in je buurt kun je overal lekker en betaalbaar eten. Köfte-, feta- of pastaliefhebber, vegetariër of vleeseter? Snelle hap, bistrodiner of gezonde maaltijd?  Op de Troonplaats, in de Brederode-, of Montignystraat, vind je voor elk wat wils. En wil je live muziek bij je eten? Op donderdagavond geniet je bij Bar d’Henri van zwoele jazz, en kraakverse groentelekkernijen. Liever gezellig op café of relaxen op een terrasje? In de Vryheyt of Boogaloo tappen ze met plezier een frisse pint.

Wonen in deze buurt?

Een frisse neus halen

Het Hof van Leysen aan de Markgravelei is een groen pareltje in de buurt. Het boomrijke parkje is  een goed bewaard geheim dat we met jou willen delen. Vanop het terras van Café Kamiel kijk je naar je spelende kinderen, terwijl je geniet van een lekkere kruidenthee. De stad maakt volop werk van speelpleintjes in de wijk, en plant regelmatig groene oases bij aan. Zo picknick jij straks op de Konijnenwei aan het nieuwe justitiepaleis in een heerlijk nieuw park.

Wonen in deze buurt?

Karaktervolle wijk

Marie Bell ligt pal in een van de up-coming-areas van Antwerpen: de wijk rond Den Bell op het Zuid. Deze karakterbuurt krijgt volop een nieuw elan: opgeknapte oude herenhuizen en kleinere rijwoningen wisselen af met meergezinswoningen. Neoclassicistische gevels flankeren eigentijdse gevels met een toets van art-nouveau. Kleurrijke buurtwinkels, hippe eetcafé’s liggen broederlijk naast Turkse kapperszaken. Authenticiteit vermengt zich moeiteloos met een trendy lifestyle.

Wonen in deze buurt?

Aan de poort van ‘t Stad

Je woont in de stille Sint-Laureisstraat: verkeer is hier nauwelijks. Senioren laten de hond uit, jonge gezinnen vieren de zomer in speelstraten, jongeren fietsen fluitend naar huis. Hier neemt het leven de tijd. Alsof je in een dorp woont. Toch leef je midden in de stad, dicht bij de Antwerpse Leien en de uitvalswegen naar Nederland, Brussel en Gent. En: je bent in geen tijd aan de kathedraal of op De Keyserlei. Gewoon met de fiets of te voet. Maar ook tram en bus houden halt vlak bij jouw deur.

Wonen in deze buurt?

Onze aanpak,
Verrassend anders

Van dromen naar wonen: we begeleiden je

Je droomwoning kopen is een grote stap. Maar: je staat er niet alleen voor. We gidsen je vlot door het hele proces – met objectief advies en heldere informatie. Vertel onze adviseur je wensen en plannen. Hij of zij zoekt mee naar de woonst die perfect bij je levensstijl past – nu, maar ook morgen. Een financieringsoplossing vinden die je budget respecteert? Onze financiële expert adviseert je over woonkredieten en investeringsplannen.

Geniet van onze services

Kopen in alle gemoedsrust

Een appartement kopen bij Antonissen doe je op plan, maar nooit blindelings. Daarom leiden we je rond in een volledig ingericht modelappartement waar je de sfeer kunt proeven, en de grootte, indeling en afwerking kunt zien. Zo beslis jij in alle gemoedsrust, en kun je alvast over je nieuwe stek beginnen dromen.

Geniet van onze services

Persoonlijk inrichtingsadvies

Woning gekocht? Proficiat. Ook nu kun je op ons rekenen. Je Antonissen klantenbegeleider staat voor je klaar om je op-en-top modern wooncomfort nog te verhogen. Ze bespreekt de technische plannen, de inrichting van keuken en badkamer, keuze van de materialen –  alles tot en met de oplevering.

Geniet van onze services

Levensbestendig wonen

Je woning moet zich aan jou aanpassen en je comfort geven in elke levensfase. Dus vragen we de architect om je woonruimte  te ontwerpen met zicht op de toekomst, en ervoor te zorgen dat alle gezinsleden hun plekje vinden en vrij kunnen bewegen. Ook buiten: waar mogelijk zorgen we voor leefterrassen, parktuinen en groenzones. In sommige projecten kunnen we het appartement op plan aanpassen voor mensen die minder goed te been zijn. Zo verplaats jij je comfortabel – ook met rolstoel of rollator.

Geniet van onze services

Zorgeloos verhuren

Marie Bell is een slimme en duurzame investering. Op zoek naar een betrouwbare huurder? Hulp nodig bij je eerste stappen als verhuurder? Doe een beroep op de verhuurservice van onze ervaren partner. Je geeft  alle administratie en praktische beslommeringen gerust uit handen, en plukt als eigenaar zorgeloos de vruchten van je investering.

Geniet van onze services

Architect

Roeland Smits

Het ontwerp voor Marie Bell is van de hand van architect-stedenbouwkundige Roeland Smits. “De uitdaging? Op een kleinschalige bouwoppervlakte zoveel mogelijk vrije woonbeleving creëren - binnen én buiten. Ik wilde met mijn ontwerp ook een lichte en luchtige omgeving scheppen. Daarom koos ik resoluut voor een elegante belijning en de kleur wit.”

Ander project? Is dit toch niet wat je zoekt? Geen paniek. Ontdek onze andere projecten in Antwerpen.

Hoever staat de werf? Elke 3 maanden gaat onze huisfotograaf langs al onze werven zodat jij op de hoogte kan blijven van alle vorderingen.

Meer informatie? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie over dit project.