Océane

Idyllisch wonen in een oase van rust

Océane – Useldange, Luxemburg

verwachte oplevering

Voorjaar 2022

1 straat, 2 projecten

In Useldange, aan de hoofdstraat van dit idyllisch dorpje in het Groothertogdom Luxemburg, wordt een oude hoeve en haar bijgebouwen omgebouwd naar twee woonprojecten, Alizée en Océane.

Alizée, het vroegere woonhuis met schuur, ligt aan de ene kant van de straat en zal bestaan uit ruime appartementen, waarvan een duplex. Aan de overzijde maken de bijgebouwen van de oorspronkelijke boerderij plaats voor de nieuwbouwappartementen en woningen van residentie Océane.

Meer info

Respect voor het dorpsgezicht

Useldange ademt geschiedenis. De ruïnes van het imposante middeleeuws kasteel bepalen het dorpsgezicht. Een bouwproject in de schaduw van dergelijk stukje beschermd onroerend erfgoed is dan ook gebonden aan strikte voorwaarden naar materiaalgebruik en architectuur. Alizée en Océane zijn ontworpen door architect Marc Disteldorff in samenwerking met de Service des Sites et Monuments Nationaux, om zo het dorpsgezicht maximaal te kunnen bewaren.

Meer info

Complete rust en ongerepte natuur

Terwijl in Alizée de oude monumentale hoeve nog doorschemert, krijgt Océane een nieuwe, langwerpige structuur. Die is enerzijds ingegeven door de uitgestrekte vorm van het terrein en anderzijds door het grondplan van het aanpalende gebouw. Die wordt opgedeeld in drie blokken bestaande uit stijlvolle huizen en appartementen. Van hieruit heb je langs de tuinzijde een mooi zicht op de Schwébech, een kabbelend stroompje. Ideaal om tot rust te komen!

Meer info

Comfortabel wonen

Het duurzame en energiezuinige karakter van dit project komt ook binnen mooi tot uiting. Alle woningen zijn uitgerust met een smart living domoticasysteem. Een slimme thermostaat regelt automatisch de temperatuur en houdt je energieverbruik perfect onder controle. De verlichting, de zonwering, de deur … alles bedien je heel eenvoudig met je smartphone. Da’s veilig en het bespaart je heel wat energie. Puur comfort, in alle opzichten!

Meer info

Useldange, een gezellige gemeente in het groen

Zalig genieten

Wil je weg van de drukte? Dan ben je in dit pittoreske dorpje aan de oevers van Attert op de juiste plaats. Useldange. Met nauwelijks 1600 inwoners is het hier, in het hartje van het Groothertogdom Luxemburg, zalig vertoeven. De rust is ronduit overweldigend. Je zit dan ook helemaal in het groen, tussen de uitgestrekte velden en bossen. Dit is genieten.

Wonen in deze stad?

Een bijzondere burcht

De belangrijkste bezienswaardigheid van Useldange? Dat moet de imposante kasteelruïne in het centrum van de gemeente zijn. De toren domineert na 10 eeuwen nog steeds het dorpsbeeld. Je kan deze middeleeuwse burcht elke dag bezoeken. Samen met de UNESCO is er een rondleiding uitgestippeld voor blinden en slechtzienden. Een aanrader ook voor wie meer over de geschiedenis van de streek, en zijn rijke flora en fauna wil te weten komen.

Wonen in deze stad?

Culinair en ecologisch

Dat je in het Groothertogdom op je culinaire wenken bediend wordt, is geen geheim. In Useldange kan je de lokale keuken proeven in Péitche Lauer. Niet zomaar een trendy brasserie die een moderne toets geeft aan heerlijke streekgerechten. Je kan er ook overnachten in originele ecolodges. Zo word je pas echt één met de natuur.

Wonen in deze stad?

Ruimte voor sport

De natuur rond Useldange nodigt uit om met de fiets of te voet eropuit te trekken. Maar ook tafeltennissers, voetballers en… hengelaars komen hier aan hun trekken. Luxemburg heeft zelfs een mountainbike parcours van maar liefst 500 km. Daarnaast is de rivier de Attert een waar vissersparadijs. Zoek je het liever wat hogerop? Ga dan langs bij de Cercle Luxembourgeois de Vol à Voile voor een vlucht met een zweefvliegtuigje. Wedden dat je zo in de wolken bent?

 

 

Wonen in deze stad?

Vlotte verbindingen

Useldange mag dan een oase van rust zijn, je hebt er alle nodige voorzieningen (winkels, restaurants, verenigingen, een lagere school,…) in de buurt. En als je eens echt goed wil shoppen: de hoofdstad, het economisch centrum van Luxemburg, ligt op nauwelijks een halfuur rijden met de wagen (met de bus sta je er in een uurtje).

Wonen in deze stad?

Wij nemen
je project ter harte

Welkom bij Antonissen

Geïnteresseerd in een woonst in Océane? Bij ons ben je in goede handen. Met meer dan 500 appartementen gerealiseerd in Antwerpen en Brussel en 900 appartementen in ontwikkeling is Antonissen Project Development een zeer ervaren en dynamische speler op de Vlaamse, Brusselse en Luxemburgse woningmarkt.

Geniet van onze services

Aparte visie

Océane weerspiegelt onze visie op bouwen en wonen in een stedelijke context. We proberen altijd, vanuit ons hoofdkantoor op het Antwerpse Eilandje, projecten te realiseren in een opkomende buurt met het potentieel van een A-locatie. Zoals hier. We snijden daarbij liever geen bestaande groene ruimte aan maar geven de voorkeur aan het opwaarderen van verouderde gebouwen tot kwalitatieve appartementen met creatie van extra groen en een goede bereikbaarheid. Stijlvolle nieuwbouwprojecten met net dat tikkeltje meer.

Geniet van onze services

Duurzame aanpak

Duurzaamheid en dynamiek staan centraal in alles wat we ondernemen. Samen met onze zorgvuldig geselecteerde partners garanderen we klanten en investeerders dat hun woning ook morgen meerwaarde heeft. Rode draad hierin is de extra aandacht voor duurzame materialen, energiezuinigheid en milieu. Zo werken we met ons team van gepassioneerde medewerkers – ieder vanuit zijn expertise – continu aan de optimalisering van jouw toekomstig wooncomfort.

Geniet van onze services
Modelappartement

Persoonlijke begeleiding

Van de aankoop tot de afwerking van je appartement staan we je met raad en daad bij. Onze real estate adviseur helpt je bij het scherpstellen van je behoeftes en biedt je gericht aankoopadvies. Appartement gevonden? Onze financieel expert zoekt met je mee naar de juiste financiering, zowel voor bewoners als voor investeerders. In het modelappartement ervaar je de graad van afwerking en kan je de door ons gebruikte materialen zien en voelen. Daarbovenop krijg je nog twee uur gratis advies van onze interieurstyliste. Zullen we eens praten over je appartement in Océane?

Geniet van onze services

Ander project? Is dit toch niet wat je zoekt? Geen paniek. Ontdek onze andere projecten.

Hoever staat de werf? Elke 3 maanden gaat onze huisfotograaf langs al onze werven zodat jij op de hoogte kan blijven van alle vorderingen.

Meer informatie? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie over dit project.