Zurenborg Poort

Wonen in stijl
Modern comfort in art deco setting

ZURENBORGPOORT – ANTWERPEN

verwachte oplevering

Zomer 2021

prijzen vanaf

214.500 EUR

Excl. aankoopkosten

indeling

71 Appartementen

4 DUPLEXAPPARTEMENTEN | 5 COMMERCIËLE RUIMTES

Betaalbare rust, midden in de stad

Wonen in Zurenborg Poort is een bijzondere belevenis: je leeft pal in de stad en je hebt de stilte vlakbij.  Een ideale plek voor echte stadsmussen die ook groen in de buurt willen: je staat in een mum van tijd in het centrum van de stad, of komt tot rust in een mooi park. Zurenborg Poort telt 71 betaalbare nieuwbouwappartementen met één tot drie slaapkamers, vier duplexappartementen en commerciële ruimtes op de gelijkvloerse verdieping. Keuze genoeg om jouw plekje te vinden.

Meer info
zurenborg-poort

Wonen in art nouveau-stijl

Van heinde en verre komen toeristen naar je buurt: jij woont immers vlakbij een van de mooiste historische wijken van Antwerpen: de Zurenborg met zijn unieke in art-nouveaustijl. Daar speelt de architect mooi op in. Zurenborg Poort krijgt een verrassende uitstraling die naadloos aansluit bij het uiterlijk van de wijk.

Meer info

Architecturale gevel

De prachtige gevel knipoogt naar de 19de eeuwse glamour van de Cogels Osylei en de Zoo van Antwerpen. De architecten lieten zich inspireren door de iconische burgerwoning De Lente uit 1899. Het is een van de vier monumentale art nouveau-hoekhuizen aan de Generaal Van Merlenstraat die samen de vier seizoenen verbeelden. De mooie groene tinten, mozaïeken, en gouden accenten echoën in de gevel van Zurenborg Poort . Antwerpen is weer een architecturale parel rijker.

Meer info
huislente slider

Ruimte en bewegingsvrijheid

In Zurenborg Poort leef je in alle comfort. Grote schuiframen geven je volop licht en uitzicht. Buiten je krantje lezen? Natuurlijk wel: je appartement heeft een zonnig privé leefterras. En willen je (klein-)kinderen buitenspelen? Dan volg je hen naar de groene binnentuin waar ze veilig ravotten. Maar ook binnen hebben jij, je kleuters of pubers alle bewegingsvrijheid. Dankzij de optimale indeling van de ruimtes zit je duplexappartement je als gegoten – in welke levensfase je ook zit.

Meer info

Nu investeren, straks opwaardering genieten

Zurenborg Poort maakt deel uit van een ruimer stadsvernieuwingsproject. Wie nu investeert in Zurenborg Poort geniet in de nabije toekomst dus van een stevige opwaardering. De overkapping van de Ring zal bovendien de doorstroom van het verkeer vlotter maken én de luchtkwaliteit bevorderen.

Meer info
zurenborg-poort-binnen

Alles bij de hand,
gezelligheid troef

zurenborg-buurt

Leven als een bon vivant

Op een terrasje van een trappistenbier genieten terwijl je (klein-)kinderen een glijbaan afroetsjen? Op de hippe Dageraadplaats, met zijn vele cafeetjes is er altijd ambiance. Wat de buitentemperatuur ook is, je waant je op de Spaanse Ramblas of Italiaanse piazza. Honger gekregen? In je buurt bulkt het van de eetcafé’s en restaurants. Boven het legendarische café Zeezicht, serveert Restaurant Overzee Aziatische lekkernijen. El Warda is legendarisch voor zijn tagines. En wil jij je smaakpapillen echt verwennen? Dan reserveer je een tafel voor een gastronomische crustacé-avond in toprestaurant Dôme Sur Mer.

 

Wonen in deze buurt?
zurenborg-eten

Winkelen voor lekkerbekken

Je dagelijkse boodschappen? Die doe je vlak naast de deur – bij de meest populaire Delhaize van Antwerpen. Met zijn uitgebreide aanbod, dé trekpleister voor lekkerbekken. Je dagelijkse brood haal je bij de legendarische bakkerij Kleinblatt. En in de vele winkeltjes in de buurt vind je vingerlikkend lekkere verswaren. Zin is iets exotisch? Stap zeker de oriëntaalse superette binnen.

Wonen in deze buurt?
Zurenborg-buurt

Uitjes, cultuur en sport

Je stapt je rustige appartement uit, loopt door je straat die bruist van het moderne leven, slaat een hoek om en plots sta je in de rust van de vorige eeuw. De statige herenhuizen in art nouveau begroeten je tijdens je ochtendlijke wandeling. Cultuur snuif je op in de nabijgelegen kunstcampus DeSingel of De Roma. Zin in een pittige work-out? Leef je uit in de nabijgelegen personal gym M4teria of  je BasicFit. Neem een frisse duik in het zwembad Plantin Moretus. Een warme zomerdag? Maak een mooie wandeling onder de bomen van het Te Boelaerpark of fiets een beetje verder naar het Boekenbergpark en neem een frisse duik in de natuurlijke zwemvijver.

Wonen in deze buurt?
zurenborg-groen

De Groene Rivier

Na een middagje shoppen in het centrum, verpoos je even in het charmante Stadspark, of je wandelt op je gemak naar het sympathieke Harmoniepark. Het stadsbestuur maakt werk van de aanleg van de overkapping van de Antwerpse ring en de aanleg van de Groene Singel. Dertien kilometer groenzone tussen de Antwerpse binnen- en buitenstad meanderen straks als een groene rivier doorheen vijf districten. Zo geniet jij – in de stad – volop van de natuur: ravotten met je kinderen, fietsen langs de fiets-o-strades of een verfrissende wandeling te maken.

Wonen in deze buurt?
Antonissen Zurenborg-2

Overal vlakbij

Een leuk evenement aan het MAS, op koopjesjacht op de Meir, of een avondje op stap buiten de metropool? Met de fiets, tram of bus ben je zo waar je wezen wil. Het station Antwerpen-Berchem en Antwerpen-Centraal liggen op wandelafstand. En via de Singel ben je zo op de uitvalswegen naar Brussel, Gent en Nederland. Zurenborg is zowel met de auto als het openbaar vervoer vlot bereikbaar. 

Wonen in deze buurt?

Onze aanpak,
Verrassend anders

Van dromen naar wonen: we begeleiden je

Je droomwoning kopen is een grote stap. Maar: je staat er niet alleen voor. We gidsen je vlot door het hele proces – met objectief advies en heldere informatie. Vertel onze adviseur je wensen en plannen. Hij of zij zoekt mee naar de woonst die perfect bij je levensstijl past – nu, maar ook morgen. Een financieringsoplossing vinden die je budget respecteert? Onze financiële expert adviseert je over woonkredieten en investeringsplannen.

Geniet van onze services
Van dromen naar wonen

Kopen in alle gemoedsrust

Een appartement kopen bij Antonissen doe je op plan, maar nooit blindelings. Daarom leiden we je rond in een volledig ingericht modelappartement waar je de sfeer kunt proeven, en de grootte, indeling en afwerking kunt zien. Zo beslis jij in alle gemoedsrust, en kun je alvast over je nieuwe stek beginnen dromen.

Geniet van onze services
Modelappartement

Persoonlijk inrichtingsadvies

Woning gekocht? Proficiat. Ook nu kun je op ons rekenen. Je Antonissen klantenbegeleider staat voor je klaar om je op-en-top modern wooncomfort nog te verhogen. Ze bespreekt de technische plannen, de inrichting van keuken en badkamer, keuze van de materialen –  alles tot en met de oplevering.

Geniet van onze services
Interieuradvies

Levensbestendig wonen

Je woning moet zich aan jou aanpassen en je comfort geven in elke levensfase. Dus vragen we de architect om je woonruimte  te ontwerpen met zicht op de toekomst, en ervoor te zorgen dat alle gezinsleden hun plekje vinden en vrij kunnen bewegen. Ook buiten: waar mogelijk zorgen we voor leefterrassen, parktuinen en groenzones. In sommige projecten kunnen we het appartement op plan aanpassen voor mensen die minder goed te been zijn. Zo verplaats jij je comfortabel – ook met rolstoel of rollator.

Geniet van onze services
Levensbestendig

Zorgeloos verhuren

Zurenborg Poort is een slimme en duurzame investering. Op zoek naar een betrouwbare huurder? Hulp nodig bij je eerste stappen als verhuurder? Doe een beroep op de verhuurservice van onze ervaren partner. Je geeft  alle administratie en praktische beslommeringen gerust uit handen, en plukt als eigenaar zorgeloos de vruchten van je investering.

Geniet van onze services
Verhuurservice

Klaar om te wonen
In de gezelligste buurt van ‘t stad ?

Architect

Frederik Jacobs

CONIX RDBM Architects

“In het ontwerp hebben we het karakter van de Zurenborgwijk, met zijn vele art nouveau gebouwen, vertaald in een gebouw dat eigentijds is. Tegelijk toont het ook de rijkdom aan materialen en detaillering die we terugzien in de mooiste gebouwen van Zurenborg: de lente, de zomer, de herfst en de winter.

Door in het ontwerp verschillende gebouwhoogtes toe te passen integreert het volume zich naadloos in de omgeving. Het is een nieuw poortgebouw aan de Plantin en Moretuslei, een rustige woonerf aan de spoorberm en inpassing in de Tweelingenstraat met haar mooie burgerwoningen.

Het binnengebied wordt een groene binnentuin. Aan deze zijde hebben de meeste appartementen een zonnige terras, en aanvullend is een gemeenschappelijk dakterras voorzien met uitzicht over Zurenborg."

Ander project? Is dit toch niet wat je zoekt? Geen paniek. Ontdek onze andere projecten in Antwerpen.

Hoever staat de werf? Elke 3 maanden gaat onze huisfotograaf langs al onze werven zodat jij op de hoogte kan blijven van alle vorderingen.

Meer informatie? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie over dit project.