Zurenborg Poort: Antonissen bouwt aan de stad van morgen

15 maart 2019

 

Het nieuwbouwproject Zurenborg Poort is één van de grootste vastgoedontwikkelingen in het oosten van Antwerpen, en een groot succes. De eerste steen is nog niet gelegd en al meer dan zestig procent van de appartementen heeft een eigenaar gevonden. Projectontwikkelaar Antonissen Development Group sneed er alvast geen open ruimte voor aan: Zurenborg Poort is een reconversie van een oud kantoorgebouw, dat intussen volledig gesloopt is.

 

De kans dat de Vlaamse regering de betonstop nog voor de verkiezingen helemaal geregeld krijgt, is klein. En al lijkt de Vlaming nog niet meteen gewonnen voor de betonstop, de voordelen ervan zijn groot. Daarvan is Antonissen overtuigd: de projectontwikkelaar maakt van reconversie en duurzaam bouwen dan ook zijn signatuur.

 

Slimmer en groener wonen in de stad

Sven Potvin, CEO van Antonissen Development Group, breekt een lans voor intelligent omspringen met ruimte en leefbare stadsontwikkeling: “Als we de schaarse open ruimte in Vlaanderen willen bewaren, wonen we best compacter, hoger en dichter bij de steden. En dat kan door reconversie. In buurten met bewezen meerwaarde breken we oude sites af en zetten er nieuwe woonwijken voor in de plaats. Dankzij een doordacht ontwerp van de binnenruimtes, beleven bewoners de voordelen van wonen in de stad, zonder in te boeten aan comfort. Tegelijkertijd zorgt het ook voor extra groene ruimte in de stad. Zo voorzien we in ons project Zurenborg Poort bijvoorbeeld een gemeenschappelijke binnentuin en groendaken. Het is aan ons om reconversieprojecten betaalbaar en aantrekkelijk te maken.”


zurenborg-poort

 

Zurenborg Poort: schot in de roos

Het nieuwbouwproject Zurenborg Poort aan de befaamde Zurenborgwijk is een uitstekend voorbeeld van die visie. Met 75 woningen - 71 appartementen en vier duplex appartementen in totaal - is één van de grootste vastgoedprojecten in Antwerpen-Oost dan ook al stevig uit de startblokken geschoten. Ondertussen vonden 45 ervan al hun eigenaar. Dat is best opmerkelijk: het oude kantoorgebouw is intussen volledig gesloopt, maar de eerste steenlegging van het project moet nog plaatsvinden. Het nieuwbouwproject blijkt ook veel interesse op te wekken bij investeerders. Die zien de nieuwe woningen als een uitstekende belegging – mede dankzij de gunstige ligging bij het stadscentrum, uitvalswegen en het treinstation Antwerpen-Berchem.

 

Energiezuinig bouwen, voordeliger wonen

Sven Potvin: “Vandaag is het energieaspect zowel voor kopers voor eigen bewoning als voor investeerders heel belangrijk. Investeerders die een zeker huurrendement willen halen, kijken dan ook gemakkelijk naar nieuwbouwappartementen waar de energienormen het beste zijn. Dat er veel beleggers op dit project springen, toont meteen dit geloof in deze wijk.”

Bovendien zijn niet alleen de appartementen populair, want ook vier van de vijf commerciële ruimtes op de benedenverdieping van het gebouw zijn intussen verkocht.

 

 

Nieuwe art nouveau-parel in Zurenborgwijk

Met het nieuwe woonproject krijgt de Zurenborgbuurt er ook een extra architecturale parel bij. De nieuwe iconische gevel, in art nouveau-stijl, is namelijk geïnspireerd op de burgerwoning De Lente uit 1899, één van de vier monumentale huizen op de hoek van de Generaal van Merlenstraat en de Waterloostraat.

Sven Potvin: “Het is heel belangrijk dat we het bouwproject zo goed mogelijk integreren in de huidige woonbuurt. Daarom hebben we, samen met de architecten, gekozen voor een art nouveau-stijl waar Zurenborg wijd en zijd voor bekend staat.”

Onder het gebouw van zeven etages komen ook 125 parkeerplaatsen. De bewoners krijgen eveneens de mogelijkheid om elektrische laadpalen te laten installeren voor hun groene wagens. De prijzen voor de appartementen starten vanaf 157.000 euro. Tegen het voorjaar 2021 kunnen de eerste bewoners in hun woning trekken. Meer weten? Ontdek meer over het project

 

Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak

 

Bron: bouwenenwonen.net